Plogs

Plog 5: onze Sint intocht

Hallo lieve lezers! Wat gezellig dat jullie weer meelezen. Deze keer heb ik een plog gemaakt van de zaterdag. Op vrijdag deden we namelijk om precies te zijn niks. Tenzij er een enorme behoefte is om mij als een aardappelzak op de bank te zien liggen, leek het me niet zo boeiend dit te laten zien. Laat even weten in de comments als je dit toch graag wilt zien ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

We beginnen de dag met een brief aan Sint. Vandaag bereikt hij de haven van onze woonplaats en Noah wil wel even zeker stellen dat Sinterklaas op de hoogte is van zijn wens voor de Brandweer Sam helikopter.

Processed with VSCO with hb1 preset

Ook Steven knutselt wat voor de Sint ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

Van deze hele Sint-periode gaat Noah nogal stuiteren, zoals te zien is op bovenstaande foto ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

Het is tijd voor de intocht en natuurlijk is Sem precies op dat moment bezig met zijn powernap. We laten hem liggen en Noah en ik gaan alvast vooruit het dorp in.

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Even een selfie met mijn Pietje. F0D246AF-E9A8-4C58-B82B-1F48D242C80B.jpg

Kijk nou eens even wat een Hollands plaatje met die molen. Haaaarrrrtsssstikke leuk.

Processed with VSCO with hb1 preset

En daarna nog even een foto met mij. Noah vindt me maar raar en ik kijk alsof ik net een klap van die molen heb gehad ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

Volop in spanning, want de stoomboot is niet ver meer.

Processed with VSCO with hb1 preset

En daar is onze Doornroosje! Het duurde laaaaaang voordat Sinterklaas tevoorschijn kwam, dus wij peerden ‘m. Leuk voor de kinderen ;-), maar die waren het ook zat. We hadden bedacht in het centrum nog even wat Pieten op te zoeken, maar buiten de misschien gewone meneren die Piet heten, waren die nog nergens te bekennen. Het begon te regenen, dus wij keerden even huiswaarts.

Processed with VSCO with hb1 preset

Tijd voor de lunch. Voordat ik een foto kon maken, had Sem ‘t al bijna op. Salami is de nieuwe favoriet.

Processed with VSCO with hb1 preset

We kijken nog even de intocht op televisie terug. Ik vind het Sinterklaasjournaal dit jaar eigenlijk een beetje stom (sorry). Die mannen op de boot leken wel dronken en dan ineens een jong meisje als Pietje die vraagt naar haar ouders?! Huh?!

Processed with VSCO with hb1 preset

We gaan even naar de HEMA voor wat Sinterklaas versiering en daarna op visite bij vrienden. De volgende keer neem ik 4 megafoons mee, zodat we tenminste een gesprek kunnen voeren ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Eenmaal thuis heb ik echt geeeeeen zin om te koken (what else is new). Voor Noah en Sem heb ik nog pasta van gister.

Processed with VSCO with hb1 preset

Daarna mogen de schoentjes gezet worden. We doen dit tot aan 5 december totaal 5 keer.   Ik vraag Noah een liedje te zingen en hij zingt Gummybear. Natuurlijk. Hopelijk gooit Gummybear vannacht dan ook die schoenen vol ;-).

Processed with VSCO with hb1 presetEn heel rot, maar het is niet anders, “moeten” wij sushi bestellen. Helemaal in Japanse stijl werpt Steven zich direct op de grond bij de tafel.

Daarna schrijf ik deze blog, maar als ik daar een foto van plaats is het net een foto van een foto van een foto van een foto effect ;-). In plaats daarvan ga ik mezelf nu volgieten met wijn en duik ik snel weer bij Steven op de bank. We gaan Bert Visscher kijken. Vind ik hi-la-risch.

Lief dat jullie weer hebben meegelezen! Fijn weekend nog en tot volgende week!

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *