Plogs

Recept: empanada’s

Schoenmaker blijf bij je leest. Ja, ja, no worries. Van deze slechte kok hoef je niet vanaf nu wekelijks recepten te verwachten. MAAR, als ik iets makkelijks doch lekkers heb gemaakt, deel ik dat graag. Kunnen wij moeders (en vaders?) niet allemaal makkelijke snel-klaar recepten gebruiken? Yes, we can!

Dus, let’s get started.

Men neme (dit móest ik gewoon schrijven, hoort er helemaal bij toch?):

  • 250 gram gehakt
  • 1 zakje mexicaanse roerbakgroenten
  • 1 zakje fajita kruiden
  • 1 ei
  • 1 pakje bladerdeeg

That’s it! Dit is budget-technisch ook een heel fijn recept.

U gaat als volgt te werk:

IMG_3675

IMG_3678

IMG_3676

Rul het gehakt en wanneer deze gaar is, flik..eehhh ik bedoel meng je de Mexicaanse groenten erdoor. Ondertussen even het zakje kruiden wellen in 100ml water. Dat gooi je allemaal bij elkaar en dan is dat klaar.

IMG_3674

Haal de bladerdeeg uit de verpakking en leg de losse bladen op een snijplank.

fullsizeoutput_37b5

Next: je laat het gehaktmengsel een beetje afkoelen. Vervolgens verdeel je het mengsel over de bladerdeeg.

IMG_3680

Vouw de bladerdeeg dicht en druk aan met een vork.

IMG_3682

Kluts een ei en smeer de bovenkant van de empanada’s in met ei. Verdeel de empanada’s op een bakrooster. Ik heb een combi-magnetron en bak ze in 23 minuten op 220 graden af. Dit verschilt nogal qua oven, dus houd het gewoon in de gaten.

Dat was het. Je kunt natuurlijk geraspte kaas door het gehakt doen of nog meer groenten toevoegen. Ik wil ‘m zelf ook een keer met kikkererwten maken in plaats van gehakt. In feite kun je alle kanten op. Wij aten ze in Amerika vaak bij een restaurant genaamd “Marini Empanada House” en dan nam ik ook vaak een zoete ter afsluiting, met banaan of appel bijvoorbeeld. Empanada’s zijn super lekker.

IMG_3684

Als hoofdgerecht leuk met een Bop, een salade of quacemole erbij. Ik koos voor het eerste ;-).

Eet smakelijk!

IMG_3690

(ps: en ze kruimelen niet ;-))

(pps: en leuk een letterbord zonder quote.. thanks Sem ;-))

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *