Plogs

Plog 4: we schieten oorbellen

Hoi lieve lezers! Dit is alweer de 4e plog! Wat een prestatie hè? 😉 Ik moet zeggen dat ik dit echt heel leuk vind om te doen. Bijschriften bij foto’s is sowieso helemaal mijn ding. Voor de lezers die mij op Instagram volgen, is dit vast welbekend. Het maken van de foto’s vind ik soms wel een dingetje. Vooral nu de dagen donkerder zijn. Het wordt ook gewoon tijd voor een mooie camera.

Processed with VSCO with hb1 preset

Zoals je ziet begin ik de dag met een lekkere zeemlap met poedersuiker. Overigens smaakt ‘ie wel lekker. Ik maak m’n pannenkoeken altijd met rijstemelk. Ideaal als je het een beetje rustig aan wilt doen met koemelk.

Processed with VSCO with hb2 preset

Ik weet niet of andere moeders zich hier in herkennen, maar als we ‘s ochtends niet perse weg hoeven, is het eer dat ik ben opgestart met gemak 10 uur ‘s ochtends. Misschien heeft het ook te maken met de hoeveelheid grimage die ik op m’n waffel smeer, maar ik krijg het met alle onderbrekingen van eet-, drink- en plaspauzes bijna niet voor elkaar eerder klaar te zijn.

Processed with VSCO with hb1 preset

Noah vraagt zich ook af waarom het zo lang duurt ;-).

Processed with VSCO with hb2 preset

Het is weer gelukt. Niemand hoeft in pyjama de deur uit! Alleen ik heb m’n badjas nog aan ;-). Noah ziet er ook weer fris uit. Die heeft de afgelopen dagen flink onder de eczeem gezeten en dan met name in z’n gezicht. Echt een rotplek om eczeem te hebben. Gelukkig trekt het weg. Dat scheelt stukken!

Processed with VSCO with hb2 preset

Samen met Sem breng ik Noah naar de peuterspeelzaal. Sem wil echt niet meer gedragen worden. Wanneer ik hem optil, stort ‘ie zichzelf face down ter aard. Dus hij loopt zelf. Alle. Kanten. Op. Vroegah, toen ik nog geen moeder was, dacht ik dat als mensen een tuigje om hun kind gebonden hadden, dat de opvoeding niet helemaal lekker ging. Daar denk ik nu heeeeeel anders over. Dit ongeleid projectiel zou zo de weg oprennen. Op de meeste uitstapjes zit hij nog in de kinderwagen, maar voor dit soort momenten overweeg ik echt zo’n tuigje te kopen. Liever vastgebonden dan onder een auto!

IMG_3419

Voordat we wegrijden maken we eerst even een selfie, want hey, it’s plog-day! Ik moet nog wel wennen aan de rimpels die beginnen te verschijnen. Was ik dan geen 18 meer? Ik wilde nu schrijven dat ik me nog wel zo voel. Maar dat is niet waar. Ik voel me 80 ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

Eenmaal thuis deponeer ik Sem direct in z’n ledikant. Hoppakee, weg ermee ;-)! Echter is deze slaap-hater het er niet mee eens, en..

Processed with VSCO with hb1 preset

..leg ik hem maar in de buggy, waar hij vervolgens toch direct in slaap valt. Inmiddels denk ik ‘slapen is slapen’ en kan het me allemaal niet zoveel meer schelen waar dit gebeurt. Eigenlijk komt dit me wel erg goed uit, want ik heb al een tijdje een kleine wens. Ik wil namelijk graag een derde gaatje in m’n oren. Ik ben 30, maar ik was denk ik net zo zenuwachtig als toen ik 4 was en voor m’n eerste gaatjes ging. Onderweg erheen dacht ik zelfs dingen als “Zoveel pijn als een bevalling zal het toch niet doen?” en “Toen ik 4 was ben ik ook niet flauwgevallen.”. Helemaal in de veronderstelling dat deze doorboring ontzettend pijnlijk zou zijn, liep ik de juwelier binnen.

IMG_3271

Het zou zonde zijn om het moment van schieten niet op beeld te hebben en dus vraag ik een andere klant een foto te maken. Lekker ongemakkelijk, maar kan mij het schelen. Mijn hele leven bestaat uit ongemakkelijke momenten. De mevrouw van de winkel wilde niet op de foto. “Dat gaat de hele wereld over”. Haha, I wish ;-). “TSJAK”. En daar zitten ze. Twee miniknopjes in m’n oren. Het deed helemaal geen pijn!

Processed with VSCO with hb2 preset

Sem en ik gaan Noah weer ophalen en we rijden daarna meteen door naar IKEA. Het leek me handig om met kinderen erbij even wat nieuwe Billy’s te scoren ;-).

Processed with VSCO with hb2 preset

In de auto probeer ik even een fotootje te maken van de nieuwe look van mijn flapper.

Processed with VSCO with hb2 preset

Noah is opgehaald en we sjezen door naar de Ikea. Ik zie soms in blogs of op Instagram Stories dit soort foto’s voorbij komen, waarbij je ziet wat voor leuke muziek mensen luisteren. Ondanks dat Noah en Sem vragen om de Top 40, zet ik Gummybear op. Dit blijft toch mijn favoriet ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

Peuterspeelzaal is vermoeiend. Het moederschap trouwens ook, maar dat is een heel ander verhaal ;-). Noah is in slaap gevallen en Sem tettert hem wakker.

Processed with VSCO with hb1 preset

De schone slaper is inmiddels weer wakker en we treden binnen bij IKEA.

Processed with VSCO with hb1 preset

Noah is echt een man. Ik vraag hem in die kamer te gaan staan voor een foto en hij gaat meteen onderuit op een stoel hangen. Biertje erbij en hij is klaar ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik kijk even 2 seconden te lang bij een leuke kast en Noah is weg. Ik rijd 36 achillespezen aan gort met m’n buggy, want in dit soort situaties voel ik meteen totale paniek. Maar, hoe kan het ook anders, Noah zit gewoon voor een televisie. Fjiew.

Processed with VSCO with hb1 preset

We kunnen weer lachen (en tong uitsteken)!

Processed with VSCO with hb1 preset

Dat doet IKEA natuurlijk heel slim, zo’n kinderafdeling waar je doorheen moet. Sem’s oog valt op een beagle-knuffel. Kijk hem maar eens enthousiast kijken ;-). Steven heeft vroeger een beagle gehad en daardoor vind ik het wel grappig om deze knuffel mee te nemen. Maar dan wil Noah natuurlijk ook wat uitkiezen. Hij kiest een konijn.

Processed with VSCO with hb1 preset

Even bijkomen van de schrik met wat te drinken. Of in mijn geval een stuk taart. Betrapt ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

We gaan samen met de beagle, het konijn en 20 liter aan haverchocomelk naar huis. Dat laatste is de reden dat ik (regelmatig) naar IKEA ga. Hier is calcium aan toegevoegd en is dus ideaal voor Noah, die geen koemelk en soja mag. Dit vindt hij super lekker. Ik maak vanavond empanada’s. Een vriendin van me maakte deze laatst en daardoor ben ik het ook eens gaan proberen. Helemaal niet moeilijk! Het doet me denken aan Amerika, waar we onszelf ieder weekend op deze jongens trakteerden.

Processed with VSCO with hb1 preset

Steven komt thuis en bevalt van Sem, zoals je op deze foto kunt zien ;-).

Processed with VSCO with hb1 preset

We missen hier een gedeelte, maar Noah eet een empanada, Sem een potje (want: pittig) en we doen ze in bad. Steven is altijd van het voorlezen, want die doet dat veel spectaculairder dan ik. Ik ga echt serieus een verhaaltje lezen, maar Steven maakt allemaal gekke geluiden en voert een heel toneelstuk op. Dat vinden onze tornado’s nét wat leuker.

Processed with VSCO with hb1 preset

Steven en ik eten samen. Het lijkt nu net alsof we een stapel appelflappen wegwerken als avondeten. Was dit maar zo ;-). Nee hoor, empanada’s zijn ook errrug lekker. En wijn ook. Wijn vooral ;-).

Processed with VSCO with hb2 presetNog even een foto van zaterdag, want het lukte me niet meer om een goede flapper-foto te maken vrijdag. Dit is het resultaat. Ik ben er zo blij mee. Steven noemt me een hardrocker, maar die moest ook even bijkomen toen hij me leerde kennen en erachter kwam dat ik twee tatoeages heb. Dit is helemaal wie ik ben. Terug van weggeweest. Misschien herkenbaar of misschien wel niet, maar na de geboorte van Noah ben ik eigenlijk nooit meer helemaal mezelf geweest. Kleding shoppen kwam er niet zo van, make up ging ook op een laag pitje. Ik was overal te moe (lui) voor. Nu we het met Sem wat rustiger krijgen, merk ik dat ik me de laatste tijd aan het herpakken ben. Sieraden, kleding en make up krijgen meer prioriteit. En ik voel me er goed bij. Het doet me goed om nu weer gewoon Lindy in de spiegel te zien. Wel wat ouder en rimpeliger, dat is dan wel weer jammer ;-).

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een dagje mee te kijken. Bedankt voor het bezoekje aan mijn site en lief dat jullie dit boek hebben uitgelezen ;-).

Tot volgende week!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *