Blogs

7 FOTOMOMENTEN VAN DE MAMARAZZI

Zodra je baby tijdens de bevalling zijn schedeldakje laat zien, weet je het al: dit is de allermooiste schedeldak die je ooit hebt gezien. Direct na die gedachte vraag je je af waarom zijn schedeldak de grootte van een watermeloen heeft, want zo voelt de algehele situatie down there. Maar na een keer niesen (uh-huh) floept ‘ie er natuurlijk zo uit en dan begint het: jouw obsessie voor het vastleggen van je minikroostje op de gevoelige plaat. Klik klik klik. Klik klik klik klikkerdeklik. Mocht je nu in verwachting zijn, dan ga je deze foto’s de eerste weken zeker weten maken of mocht je kind al op deze aardbol rond’liggen’ (want ja: baby!), dan heb je deze vast gemaakt:

  1. In “het eerste pakje” slapende pasgeboren baby

Zeg nou zelf; hier heb je het eerste pakje toch op uitgezocht? Tussen de persweeën door zie je de zuster het pakje al uit je tas vissen. Zodra ze per ongeluk het reservemutsje bij het pakje legt, weet je zelfs “neeee, dat is de reserve!” uit te kreunen. Het eerste pakje was een project van meerdere dagen, wat zeg ik weken, toch? ;). Zeer fotomoment waardig!

2. De baby in de armen van opa en/of oma

Zodra ze jouw kleine ingewikkelde (letterlijk, niet figuurlijk) baby vasthebben, stroomt hun hart over van liefde op steroïden. “Wel de lusten, niet de lasten” is iets wat ze vast al hebben gezegd of zeker nog gaan zeggen.

3. Een baby die “Ooooooh” lijkt te zeggen

Ik ben geen graadmeter (figuurlijk), maar dit wist ik dus niet: baby’s bewegen de eerste week/weken nog een beetje ongecontroleerd hun gezicht. De eerste keer dat ik dit bij mijn oudste zoon zag, schrok ik me dus te pletter. “Wat is er met mijn baby?!!” Maar Steven keek me aan met net zo’n verbaasd ‘Oooh-hoofd’ als de baby en zei “Weet je niet dat baby’s dit doen?”. Nee, dus.

4. Een lachende pasgeboren baby

En ook al is dit net zo’n beweging als de ‘oooh’, dit is natuurlijk wel mega-super-geweldig-ontploffend-hart-van-liefde-schattig. Een foto die iedere moeder graag in haar collectie wil.

5. Een huilende pasgeboren baby

Om je man, die ‘lekker op zijn werk zit’, even te laten zien dat jouw verlof heus niet bestaat uit thee drinken op de bank met een boekje en een tevreden baby in de box. Nee, jouw baby schreeuwt vandaag/deze week/deze maand/dit decennia de hele straat bij elkaar en ondanks dat je eindeloos heb gegoogeld naar de oplossing, werkt NIKS van alle internettips bij jóuw baby. En dat wil je ook gewoon even vastleggen. Want arme, arme jij!

6. Jouw baby in een complete, uberhippe outfit

Inclusief schoenen, fashionable parka en kekke sjaal. Kijk je 6 weken oude wonder nou eens liggen in de kinderwagen onder z’n hippe deken. Klaar om een trendy koffietent binnen te rollen en een pumpkin spice latte in z’n fles te laten gieten.

7. Nakend op het consultatiebureau

Aangezien baby’s, hoe klein ook, naakt op de weegschaal van het consultatiebureau moeten, zijn de foto’s op het consultatiebureau nou eenmaal van blote baby’s. Super schattig, natuurlijk! En gelukkig hoef je niet tot hun 18e met ze naar het consultatiebureau, want een puber kan zulke ‘schattige kiekjes’ over het algemeen niet zo waarderen ;).