Blogs

6 REDENEN VOOR MIJN DREUMES OM EEN DRIFTBUI TE KRIJGEN

In het leven van een dreumes gaan de zaken wel eens niet zoals gepland. Als baby zette ik hem wel eens voor zijn veiligheid (en mijn eigen gemak) in zijn swing. Nu hij een dreumes is, hoef ik dat niet te proberen. Met een holle rug maakt ‘ie zichzelf lang en schreeuwt alsof ik net heb verteld dat ik al z’n autootjes gratis heb weggegeven. Dat ‘ie niet vastgebonden in een stoel wil zitten, kan ik me nog wel voorstellen. Maar af en toe is hij best een beetje een drama quee.. ehhh king. 

1. Zijn koekje kwam 3,6 seconden te laat

Ik eet, heel stom ook, een koekje voor de neus van mijn kleine, spelende dreumes. Met zijn bloedhond-neus heeft ‘ie het meteen door en kijkt ‘ie met grote ogen mijn kant op: “Sjem!” (Sem). Gehaast grijp ik naar het pak Nijntje koekjes. Maar het is al te laat. Hij werpt zichzelf op de grond en lijkt zich af te vragen waarom nou juist híj zo’n ellendige moeder heeft getroffen.

2. We steken een drukke weg over en hij mag even niet zelf lopen

86 wachtende auto’s, 3 bussen, een tram en 20 fietsers, maar neem vooral de tijd. Even nog een stukje terug om toch nog even goed naar dat dwarrelende blaadje te kijken. Zoveel geduld hebben al deze wachtende mensen -en ik- niet, dus til ik hem voor het gemak even op. Een speenvarken. That’s all I’m saying.

3. Hij mag tijdens de zwemles van zijn broer niet het water induiken

Ja, ik snap zelf ook niet waarom ik zo buiten proporties streng ben.

4. Het gorilla verblijf is alleen voor gorilla’s

En hoe zeer ik het ook met hem eens ben dat hij hartstikke goed kan klimmen en ik hoor ook best gelijkenissen in de geluiden die hij produceert, maar toch lijkt het me beter dat hij tegen mij aankruipt vanavond. En niet tegen Bokito.

5. Na 50 minuten moet hij van de schommel

Na zo lang in de houding van een garnaal gestaan te hebben, vind ik het tijd om verder te gaan. En mijn rug vooral. Hij schreeuwt de hele buurt bij elkaar alsof ik een kinderlokker ben die een kind uit de speeltuin steelt. Ik heb inderdaad niks voor hem over, arme stakker ;).

6. Het uitruimen van de vaatwasser is een taak voor volwassenen

“Geloof me, jongen. Als het kon, mocht je het doen. Graag zelfs. Maar ik denk dat de combinatie drukke dreumes met 5 messen en een dunschiller geen goede match is. Maar kijk, hier heb je je brandweerwagen.” Die werpt hij vervolgens driftig naar de grond. Vervolgens zichzelf. En ik geloof dat ik er maar bij ga liggen.