Blogs

10 TIPS VOOR CURACAO MET EEN PEUTER EN EEN BABY

Adios muchachos! Dat was het weer; onze vakantie op Curaçao. Net wanneer ik de route van het huisje naar de strandjes eindelijk door had, vliegen we weer naar huis. “Mamaaaa, ik wil niet naar huis!”. Mama ook niet, jongen. Wat is het toch een heerlijk eiland. Niet voor niets noemen ze het ook wel Curadise. Zulk blauw water, witte strandjes, leuke gekleurde huisjes, schattige leguanen (okay, grapje). Het is gewoon een feest om daar te zijn. Maar, het is tijd om naar huis te gaan. We landen in de regen en moeten in de aankomsthal zelfs onze winterjassen uit de koffers toveren. Home sweet home :-|.IMG_4912

We hebben een geweldige tijd gehad. In de eerste week kreeg Sem de zesde ziekte (dit bedoel ik niet met geweldig…), maar eenmaal opgeknapt gingen we er lekker op uit. Ik zet even wat van mijn Curaçao tips op een rij. Let op, dit zijn uitstapjes die wij met onze kinderen (een peuter en een baby) maakten. Zonder kinderen kun je al helemaal je lol op. Met een tikje jaloezie keek ik naar stelletjes die overduidelijk allang op het strand lagen als wij eindelijk aankwamen. Op hun gemak lunchten. Eens een baantje trokken in zee. Even hun ogen dichtdeden, want moe (?!?!), en nog lekker nagenoten van de zonsondergang. Waarom heb ik nooit bewuster genoten van die mogelijkheden? Maar goed, met kinderen is het anders. Lekker slepen met koelboxen, kinderwagens, emmers, schepjes, luiers, boterhammen, pleisters en colaflessen gevuld met siroop. Echter verzacht een blij kind (en mooie foto’s daarvan!) een hoop :-).

 1. Kunuku Aqua Resort. Om even te beginnen met een stukje Curaçao wat niet echt voelt als Curaçao, maar wél leuk is voor kinderen; Kunuku. Met grote glijbanen en een kinderbadje met wat kleine glijbaantjes erin hebben wij ons daar een dag vermaakt.IMG_7875
 2. Blue bay. Onze favoriete baai. Genoeg bedjes, maar niet druk. Hangmatten (!) en heel veel schaduw. Een restaurantje erbij, een speeltuin, toiletten. Altijd relaxt om daar te zijn.
  IMG_4801
 3. Zaterdag Happy Hour bij Zanzibar. Geweldig! Buiten dat je twee drankjes voor de prijs van één krijgt, is de muziek ontzettend leuk en vakantiesfeer-achtig. Je ziet ook dan nog erg veel kinderen. Dansen met een ondergaande zon.. wat wil je nog meer?
 4. Eten bij Zest op het strand. Je kind naast je geparkeerd met een emmer en schepje. Met je voeten in het zand en gezellige lampjes boven je hoofd en uitzicht over de zee.. prachtig plekje! Ook leuk om te ontbijten.IMG_4885
 5. De struisvogelfarm bij de St.Jorisbaai. Je kunt er struisvogels voeren. Meer weet ik eigenlijk ook niet, want wij zijn er niet geweest ;-).
 6. Westpunt. Een mooi natuurpark waar je een super woeste zee ziet. Absoluut geen strand, maar wel een stoer punt. De zee slaat daar als het ware tegen het eiland.
 7. Restaurant De Dames in shoppingcenter Promenade. Een leuk plekje voor een lunch waar vooral mensen komen die op Curaçao wonen. Super leuke bediening en wat speeltoestellen voor de kinderen. Lekkere smoothies en verse ijsthee.
 8. Willemstad, natuurlijk. De gekleurde huisjes in de haven en de pondjesbrug (Koningin Emmabrug) mag je niet missen. Aan de kant van het Rif fort (Otrobanda) heb je restaurant de Gouverneur, daar kijk je uit over de haven. Aan de andere kant (Punda) heb je het Wilhelminaplein waar “Curaçao” en “Dushi” in grote letters staat.IMG_4723IMG_7421
 9. Restaurant Chill bij het Lion’s Dive hotel is ook zo’n lekkere plek. Een beetje weg van de drukte van Mambo Boulevard, maar nog wel druk en gezellig om met het gezin te zitten. IMG_4982IMG_5100
 10. Okay, heel suf misschien, maar boodschappen doen bij Van den Tweel (oftewel de Albert Heijn) is toch ook wel erg relaxt als je met twee kinderen boodschappen moet doen. Niet zoeken, niet kris kras door de supermarkt, maar gewoon weten wat je moet hebben. Yep, ik voel me een cultuurbarbaar, maar het was gewoon lekker makkelijk ;-).

Natuurlijk is er nog veel meer te zien en doen op Curaçao, maar met een baby erbij zijn sommige plekken gewoon net wat praktischer dan andere. Ook speelt smaak natuurlijk mee. Maar goed, het zijn dan ook míjn tips ;-). Have fun! Ayo 😉