Blogs

NA EEN LANGE VLUCHT: 4 EXTRA TIPS

Niet lang geleden plaatste ik een blog over mijn ervaring met het vliegen met kinderen. We zijn nu twee dagen op Curacao, wat betekent dat we twee dagen geleden de vlucht van Amsterdam naar Curacao hebben gemaakt. Die vlucht is zó goed gegaan! En mede door wat nieuwe dingen die we hebben uitgeprobeerd. 

De reis begon om 5 uur ‘s nachts, thuis. Ik denk dat iedere ouder wel met me eens is dat het niet fijn (understatement) is om je kind om 5 uur, wanneer het nog slaapt, uit bed te trekken. Vaak is het ook hét recept voor een chagrijnig kind. Tenzij je mini begrijpt dat het op vakantie gaat, blijkbaar. “ZWEMMEN!”. Dit was het woord van de dag. De grondsteward, de barista, de stewardessen, de piloot, de douanier, de autoverhuurder, de gastvrouw. Iedereen was op de hoogte van Noah’s vakantieplan.

Maar goed. Mijn tips.

 1. Kant en klare pyamapapjes! Noouuuuuu, dat ik hier nooit eerder aan heb gedacht. Who needs a flight attendant when you have kant en klare pyamapapjes?! Die pakjes scheur je (dus niet knip, hoera!) zo open, je mikt de inhoud in je fles en die plop je zo in de waffel van je hongerige baby. Mits ‘ie natuurlijk geen borstvoeding (meer) krijgt en gewend is aan kunstvoeding op koemelkbasis. Het hoeft niet verwarmd te worden, je hoeft zelf niet op de toiletten van Schiphol flesjes water te vullen. Nope. Kant en klaar!
 2.  Knijpzakjes fruit. Ik heb ooit nog voor de take off een ongecontroleerd babyarmpje tegen mijn nog volle potje fruit aangehad. De abrikoos/banaan prut van het voorhoofd van je onbekende buurvrouw afvegen is niet de kennismaking waar jij (en zij, vooral) op zit te wachten. Nu dus knijpzakjes. Lekker makkelijk. Dop eraf en de baby zuigt zo ‘t zakje leeg. Of je knijpt ‘t voorzichtig leeg in zijn/haar mond. Het is trouwens ook een stuk lichter in je tas!
 3. Iets heel anders; online inchecken. Naast elkaar zitten is niet bij iedere maatschappij een vast gegeven, tenzij je meteen je portemonnee trekt. Je kunt bij de KLM 30 uur van tevoren online inchecken. Dit hebben we gedaan, waardoor we wel naast elkaar zaten. Ook zaten wij achter de wand van de toiletten, waardoor een baby bedje mogelijk was. Die werd na de start opgehangen door de stewardess. Het bedje kan gewicht dragen tot 10 kilo. Handig als je een makkelijke slaper hebt of het is een handig plekje waar je baby even op zichzelf kan zitten.
 4. Ook al reist je kind op schoot mee, je mag (in ieder geval op lange vluchten en soms ook op korte vluchten) wél een koffer tot 10 kilo voor hem of haar inchecken. En ook de kinderwagen mag mee. In ons geval gaven we bij de grondsteward voor Sem dus een koffertje van een paar kilo af en een zak met de BugaBoo erin. Daarna hobbelde hij met ons mee in de draagzak (onmisbaar!).

Dit waren, geloof ik, wel mijn tips. Mijn volgende blog gaat vast ergens anders over, dus wees gerust; ik ga niet tot in den treuren door met vliegtuigtips ;-).

4 Comments

 • Linda

  Thanks voor de tips weer Pinnie! Zeker zo voor het vakantieseizoen super handig voor ons, maar zeker alle andere nieuwe moeders die gaan vliegen 🙌🏻

  Geniet lekker 😘 Tot snel

 • ashley

  Super tips! Een vraagje welke pyjama papje is dat?
  ik heb er namelijk een er daar staat wel dat het nog verwarmd moet worden.

  • Tropenjaren.nl

   Hoi Ashley,

   Ik kocht Bambix Kant en Klaar papje 😃. Gewoon “koud” uit m’n tas gegeven, zonder problemen. Ons zoontje was toen 10 maanden oud.
   Fijne vakantie 😁🎉