Blogs

9 REDENEN WAARDOOR IK HUIL SINDS IK MOEDER BEN

In het Sophia Kinderziekenhuis, waar ik een dagje met mijn oudste zoontje ben in verband met zijn allergieën, steekt er een hoofd om de deur. “Pom, pom, pompiedom, pom, pom, pom”, klinkt het. Op dat moment begint ook een tweede stem “Zijn er hier nog kiiiindjes, kiiiindjes, kiihiiiindjes?”. CliniClowns! De kinderen in de kamer kijken lachend op. Ik, kijk ook, met een gezicht in conflict. Lachen, huilen, mijn gezicht probeert het tegelijk uit te voeren. Ik kijk snel naar de andere moeders in de kamer. Nee hoor, die klappen vrolijk mee. Ik zie er vast vreselijk ongemakkelijk uit. Jemig, wat ben ik labiel sinds ik moeder ben. 

Het verraste me niet. In de volgende situaties gebeurt het me namelijk ook:

 1. Kinderboeken waarin ouder-kind liefde centraal staat. “I wanted you more than you’ll ever know, so I sent love to follow wherever you go.*” -“Wat is er, mama?” “Oh.. niIIiks”
 2. (Lekker toonvast:) “Morgen zal het vreeeeeede zijn. Zal de zon je streeeehehelen. Zal de wereld weer een speeeeeeeeltuin zijn. En kun je rustig (bibberstem:) speeelen.**”
 3. Zeehondjescommercials. Of WNF-commercials. Of blindengeleidehondcommercials.  Of gewoon een You Tube filmpje over een slapende kat. Alles dier-gerelateerd wel, zeg maar.
 4. Mijn kletsende baby: “De de de de de”. -“Oh wat ben je toch een schatjepoepiedrollie!”
 5. Wanneer ik mijn peuter ophaal van de peuterdagopvang en hij opspringt van zijn stoeltje: “mamaaaaaa, jij is lief!”
 6. Wanneer ik mijn peuter ophaal van de peuterdagopvang en hij opspringt van zijn stoeltje: “mamaaaaaa, ik wou niet jij, ik wou papa.” 😐
 7. Okay.. voor wie ze niet kent: de P&G Thank You Mom commercials. Haal je mascara er voor het gemak eerst even af.
 8. Move over, Beyonce. Het liedje ‘Allerbeste Vriendjes’ van Woezel en Pip raakt me diep in m’n moederhart.
 9. Last but not least: mijn trotse peuter, uit volle borst zingend, op m’n verjaardag. Feestmutsje op, trots met zijn tekening in zijn handjes: “Heppiiie Buuursdeee tooee jooee.. Heppiiieee Buur.. ik wil televisie kijken.”

 

 

 

*Nancy Tillman – Wherever you are – my love will find you
**Marco Borsato – de Speeltuin

3 Comments

 • Janine

  Ja dat ken ik wel ja.sinds ik mama ben, ook gevoeliger en minder sterk om mijn emoties in het gereel te houden. De kleine dingen, beelden op tv en muzoek kunnen mij soms enorm doen huilen. Maar weet je? Somslucht het zo lekker op om gewoon even emotioneel te zijn en je tranen te laten rollen. Mijn man man vraagt mij soms of ik nu na 8 jaar nog steedslast van kraamtranen heb😂

 • Anouk

  Owwww ik veeg Een traantje weg bij het lezen van je blog Hahaha hoezo labiel? 😂 Geweldig en so true!