Blogs

SUPER SNELLE MAMA MAKE UP

Hartstikke leuk hoor, twee kinderen. Maar als ik niet oplet is het 17:00 uur  in de middag en zie ik er nog steeds ‘net wakker’ uit (niet te verwarren met uitgeslapen). Met een kapsel waar nog net geen vogel een ei in legt en de gelaatskleur van een champignon. De tijd dat ik uit m’n bed kwam en na een rustig ontbijt mezelf kon vol smeren met make up is voorbij. Het moet allemaal snel, snel, snel. “Schiet nou eens op!” zeg ik niet alleen tegen m’n peuter, maar ook tegen mezelf.

Dus, m’n make up en haar moeten het liefst tijdens het maken van een fruithap en smeren van een boterham gedaan worden. Terwijl ik vanuit de badkamer “DOE JE ZACHTJES MET JE BROERTJE!” naar de slaapkamer roep, smeer en vlecht ik in tien minuten m’n hoofd in de plooi. En aangezien (niet uit de hoogte bedoelt hoor) ik wel eens hoor dat ik er niet moe uit zie of “gewoon mezelf ben gebleven” ondanks die twee koters, dacht ik dat het leuk zou zijn om mijn favoriete make up spulletjes te delen op mijn blog. Want, geloof me, ik heb die complimenten vooral te danken aan de juiste producten!

Genoeg flauwekul, hier komt het (in de volgorde van gebruik):

IMG_6180

Max Factor Masterpiece mascara: okay, als je net als ik drie naar beneden wijzende wimpers per oog hebt, is dit een life saver. Ineens lijkt het wat rondom mijn ogen. En m’n wimpers lijken nog best lang ook!

Benefit Gimme Brow: Het lijkt een soort mascara voor je wenkbrauwen. Ik vind het ideaal, want je wenkbrauwen worden wat donkerder en de haartjes blijven goed in model.

Estee Lauder concealer: Nou, ik heb er heel wat geprobeerd aangezien ik, uitgeslapen of niet, altijd wallen heb en dit is DE ALLERBESTE! Niet te dun, niet te dik en onopvallend op je huid. Love it.

Benefit Hoola: Deze kreeg ik afgelopen winter cadeau van een vriendin. Met een kwast smeer ik deze over m’n hele gezicht en nek en heb ik gelijk een kleurtje. Je ziet ‘m helemaal niet zitten. Deze raad ik echt iedereen aan. Ik ben fan!

Guerlain Terracotta bronzer: Hier heb ik maar weinig van nodig en hop: ineens zijn daar jukbeenderen! Blijft zitten ondanks grijpende babyhandjes of natte peuterkusjes in m’n gezicht.

Benefit Rockateur: Lekker roze wangetjes, net alsof ik buiten heb gelopen. Ik vind het mooi dat er een beetje een glans in zit.

The Balm Mary Lou-Manizer: OKAY. Dit is dus mijn MUST HAVE! Dit geeft een beetje glans, wanneer ik zelf stiekem een super dof en moe hoofd heb. In mijn kraamweek begon ik deze dagelijks te gebruiken en steeds vaker kreeg ik de opmerking dat ik er helemaal niet moe uit zag. Toen wist ik dat dit een ‘keeper’ was ;-). Deze highlighter maakt bij mij écht een verschil.

The Balm Meet Matt(e) Hughes: Ik heb kinderen, dus ik deel aardig wat kusjes uit per dag. En wat ik niet wil is dat mijn kinderen onder de lippenstift zitten. Wat ik óók niet wil is dat ik zelf met een kleurloze snuit rond loop. Ik kies dus altijd van die matte longlasting lippenstiften. Het is vloeibaar, maar droogt op en blijft vervolgens bijna de hele dag zitten. Tenzij je vette dingen eet. Olie verwijdert het. Maar ik eet natuurlijk nooit vette dingen (schraapt keel).