baby, mama, blog, blogger, tropenjaren, kraamweek, kraam, visite, humor
Blogs

ZES OPMERKINGEN TIJDENS JE KRAAMWEEK WAAR JE NIET OP ZIT TE WACHTEN

Een kraamweek is niet perse de week waarin vrouwen op de top of their game zijn. Hormonen gieren door het lijf. Het ene moment is het lachen geblazen, het volgende moment staan de sluizen open. Qua uiterlijk.. daarmee winnen we ook even geen Miss Universe verkiezing. Maar dat hoort er allemaal bij en komt ook wel weer goed. In deze kwetsbare tijd heb je, hoe vreemd dat eigenlijk ook is, de meeste visite in één week die je ooit in zo’n korte tijd zult hebben. Amper tijd om jezelf te fatsoeneren, want er moet gebadderd, gevoed en gegeten worden. Agh ja, dan maar wat makkelijks aan en make up komt wel weer een keer. De visite begrijpt dat heus wel…

Nope. Valt dat even tegen. Tijdens het wegwerken van de beschuit met muisjes presteerde enkele bezoekers me te vragen naar m’n gewicht, wanneer ik weer ga sporten en of we nog een derde (kind) willen (spuugt koffie over de tafel). Later realiseerde ik me dat deze vragen ook nog eens alleen van mannen afkomstig waren. Want, die hebben natuurlijk alle recht van spreken (schraapt keel).

Kijk, in mijn geval had het ook ongeloofwaardig geweest om te zeggen dat ik er goed uit zag. De 25 extra kilo’s zijn natuurlijk niet direct weg in de kraamweek (of in het eerste jaar..) en m’n buik zag eruit als een half leeggelopen ballon. Hoewel ik dacht dat mensen vooral geïnteresseerd zijn in de pasgeborene, bleek het blijkbaar ook voor een groot deel om mij te gaan. Ja, en dan is het voor diegene van een koude kermis thuiskomen.

Hier komen de opmerkelijkste opmerkingen die ik in de eerste weken kreeg:

  1. Een ‘gouwe ouwe’: “Je ziet er moe uit.”. Echt waar? Ik voel me namelijk helemaal niet moe na m’n 20 uur durende bevalling en 96 nachtonderbrekingen (schraapt keel opnieuw).
  2. “Hoeveel kilo’s moet je nog verliezen?” 388
  3. “Ga je wel weer sporten?”. Hoezo? Ik heb eindelijk het lijf van m’n dromen (rolt ogen). 
  4. “Ik zie je alleen maar in je joggingpak.”. Dat is dan puur toeval, alle andere momenten draag ik een minirok met croptop. 
  5. “Over een paar weken heeft je baby een ritme.” Goed om te weten, Derek Ogilvie. 
  6. “En nu door voor een meisje!”. Nu? (trekt wit weg)

 

Uiteindelijk ben ik er wel overheen gekomen. Maar mocht je binnenkort op kraamvisite gaan, houd het dan gewoon bij lieve opmerkingen over de baby.

 

*Beeld: Karin Mulder fotografie