Blogs

DEZE 4 GEWOONTEN VAN AMERIKAANSE MOEDERS NAM IK GRAAG OVER

Drie jaar woonden wij in Amerika, waarvan tweederde met ons oudste zoontje. Tijdens mijn zwangerschap van hem, hield ik krampachtig vast aan de Nederlandse gewoonten wat betreft de voorbereiding van de komst van een baby. Uren struinde ik Amazon, Babies ‘R Us en Target af op zoek naar bijvoorbeeld een ledikant laken. Niet te vinden. Net zoals een box. Dat kennen ze daar niet. Verward en zorgelijk vroegen ze me: “A box for your baby?”.

Tot ik op een gegeven moment het licht zag: “Oh, ik woon nu niet in Nederland!”. En alles werd anders. Amerikanen doen dingen “slightly different” met baby’s. Toen ik me hierin aanpaste, ging er een wereld voor me open. En ik moet zeggen dat sommige gewoontes me verdomd goed bevielen.

  1. Inbakeren. Niemand in Amerika stopt zijn baby onder een laken en deken. Een baby zit in je buik lekker opgevouwen in de foetus houding, maar eenmaal eruit leggen wij in Nederland onze baby plat op z’n rug met een laken en deken eroverheen. Zo, en nu niet huilen hè? 😉 Dit was bij mijn kinderen geen succes. Ingebakerd, dus een soort baarmoeder gevoel nabootsen, werkte bij ons de eerste periode erg goed.
  2. Een swing. Ik zie ze hier ook steeds meer, maar in Amerika is het bijna bij iedereen wel een standaard onderdeel van de babyuitzet. Baby erin, muziekje aan, schommelfunctie aan en snoozen maar. Mijn kinderen vonden het heerlijk!
  3. We gaan uit eten en nemen mee: ons kind! Amerikanen eten vaak buiten de deur. Een kind staat dat niet in de weg. Vlak na de geboorte al, ligt de baby gewoon naast de tafel (ja, op de grond naast de tafel). Wij hebben dit ook opgepikt en gingen best vaak uit eten. In de kinderwagen (oh, gelukkig ;-)) sliep ons zoontje uren lang, terwijl wij onszelf volstouwden met sushi. Win-win situatie, noem ik dat.
  4. Of je nou naar de dokter, kapper of tandarts moet óf je wilt gewoon even bijtanken; in Amerika is er kinderopvang waar je je kind brengt en haalt wanneer het jou uitkomt. En dat loopt als een trein. Toedeledokie schreeuwend kind. Hallo, me-time ;-).

 

 

 

4 Comments