Blogs

DE 7 HIGHLIGHTS VAN MIJN #MOMLIFE

Ja, ik ben een moeder. Maar daarnaast gaat mijn eigen leven gewoon door, blijf ik er hetzelfde uitzien en praat ik niet alleen maar over kinderen. *Rolt ogen*

Nou, die missie is uiteraard mislukt. Bij 1 kind lukte het me nog aardig, maar met 2 kinderen laat ik nog net geen kort, pittig kapsel knippen. Om nog maar te zwijgen over mijn ontbrekende sociale leven vanwege slaaptekort en de behoefte om in ieder gesprek een zin te beginnen met “Ja, en wat mijn kind deed…”. Waar moet ik in hemelsnaam de tijd (en energie!) vandaan halen om m’n haar te föhnen, te sporten en een boeiend sociaal leven bij te houden? Precies, dat is niet te doen.

Maar deze nieuwe ik heeft ook z’n voordelen. Ik zet even de highlights van mijn leven op een rij:

  1. Ik ben niet meer vies van poep. Let wel: dat van mijn éigen kinders. Verder kots ik van poep.
  2. Daarover gesproken; ook braaksel vink ik af als ‘ik ruim het op en heb nog steeds eetlust’. Ook hier wel weer alleen van mijn eigen nageslacht.
  3. Overal in huis liggen billendoekjes. En die zijn niet alleen voor billen. Als je geen kinderen hebt, begrijp je nog niet dat billendoekjes voor een moeder alles is wat ze nodig heeft. Voor vieze neuzen, voor vlekken op kleding, om de ramen te zemen, om de auto te wassen.
  4. Op verjaardagen en feestjes is altijd wel een ‘groepje moeders’. Te herkennen aan een glas wijn in de ene hand en een jengelend kind in de andere. In deze groepjes gaat het alleen over kinderen. Ik sluit hier naadloos bij aan en vertel graag die mooie anekdote dat we zo hebben gelachen toen mijn kind de kinderboerderij in de fik stak en dit eigenlijk de schuld was van een sprongetje.
  5. Ik betaal geen entreegeld meer voor de disco. Dit is een goed bewaard geheim onder moeders. Hoe we dit doen: niet gaan!
  6. Impuls aankopen zijn verleden tijd. Aankopen in z’n geheel zijn verleden tijd. Mocht ik het in m’n hoofd halen een winkel binnen te lopen, dan sta ik onder luid gegil binnen een paar seconden weer buiten. Nooit meer teveel kleding, make up, geurkaarsen of body butters.
  7. Een avondje uitgebreid uit eten en daarna cocktails drinken tot diep in de nacht klinkt vooral vermoeiend. Om 21:30 uur gedoucht in bed liggen, dáár word ik blij van.